WILLGO.life- Let's move!

Szuperhős torna gyerekeknek - a gyógytornásztól

Hogyan bírd mozgásra a kicsiket két tanóra között - otthon tanulás

2020. április 18. - willgo.life

superhos_cover_ig.jpg

Otthon ragadtatok a négy fal között a kicsikkel, és az online tesi órák nem az igaziak? Mi lenne ha olyan egyszerű lenne erre a megoldás, mint elindítani nekik egy izgalmas videót? 

 

#tanuljotthon

A jelenlegi helyzetben sokan figyelik aggodalommal az órák hosszat számítógép előtt görnyedő kis felnőtteket. Míg az iskolában a tanóra végét csengő jelzi, és erre a hangra minden gyerek ugrik fel a helyéről, addig otthon ez nem biztos, hogy megvalósul. Szép lassan azon kapjunk magunkat, hogy nem tudunk alternatívát kínálni a lakásban mozgásra a piciknek. 

#onlinetornagyerekeknek

Míg mi felnőttek lassan végtelen lehetőséggel találjunk magunkat szemben (live videó edzések, online edzésprogramok), addig ezek a tevékenységek egy gyerek számára nem biztos hogy izgalmasan, vagy csábítóan hangzanak. És abban sem lehetünk biztosak, hogy a nekünk szánt program mennyire szolgálja a gyermekünk testi- lelki egészségét. Az ötlet, hogy érdemes lenne videót készíteni a témában nem teljesen az enyém. Egy azóta tanító néninek állt osztálytársam keresett meg azzal, aggódik az osztálya miatt és az én videóimmal próbálja mozgásban tartani őket. Abban viszont egyetértettünk, hogy az Irodai torna nem túl érdekfeszítő egy 3. osztályosnak. 

#mesetorna

Így tehát megkezdődött az agyalás, mi az ami nem csak hasznos, de szórakoztató lehet nekik. Én is foglalkozom gyerekekkel, főleg gerincferdülés miatt, és élőben mindig a korosztálynak megfelelő mese tornát, vagy kalandos gyakorlatokat szoktam velük csináltatni. Mert valljuk be egy gyík helyzetben kúszás addig nem izgi egy kisgyereknek, amíg nem képzeljük azt, hogy krokodilok vagyunk és az a küldetésünk, hogy végig lopózzunk a lakáson prédára vadászva ebben a testhelyzetben, persze mindezt észrevétlenül. ( Ez egy megtörtént eset, és az egész család számára vicces pillanatokat okozott.)

#szuperhőstorna

És mi lehetne fogyaszthatóbb mint egy szupertitkos szuperhős kiképzésen részt venni két óra között. Szóval kérlek ne kövezzetek meg, de ez most a gyerekeknek szól, és abszolút komoly. A férjem órákon át tökéletesítette a speciális effekteket hozzá, a tesztelését pedig a keresztlányom és az unokahúgom végezték. Náluk átment a rostán! Szóval kiképzésre fel:

 

Videó: Somay Márk 

Gyógytorna: Kovács Tímea