WILLGO.life- Let's move!

Mai Smoothie! - Ahogy én szeretem

2018. július 12. - willgo.life

 

3ae5b8ea-bf83-4445-81fe-179ca51d5002.jpg

Sosem voltam az az igazi gyümölcs és zöldség rajongó. Nem arról van szó, hogy egy gyümölcsöt sem tudnék felhozni, amit szeretek, de soha nem tört még rám a csillapíthatatlan vágy egy narancs után, mint ahogy egy jegeskávé iránt szokott. Viszont a kiegyensúlyozott táplálkoznak fontos része megfelelő mennyiséget fogyasztani ezekből az élelmiszerekből, úgy hogy isten áldja a turmixgépet! 

 

Miért smoothie?

A smoothiek most nagy korszakukat élik és ennek több oka is van, de számomra az abszolút favorit okok:

  • Isteni az íze, ha jól válogatod össze a gyümölcsöket, zöldségeket! Én mindig próbálok rá figyelni, hogy ne legyen túl édes a gyümölcs turmixom. Vagy feldobom egy kis bogyós gyümölccsel savanyításnak, vagy gyümölcslé helyett vízzel / görög yoghurttal hígítom. 
  • Sokkal gyorsabban tudsz sok mennyiségű gyümölcsöt megenni! Míg két barackot, egy marék szőlőt, és egy marék áfonyát az ember pár percig elnyammog, addig egy smoothiet, akár pár másodperc alatt le lehet hajtani, persze az elkészítési időt nem számolva.
  • Könnyebb becsempészni vele a zöldség gyümölcs adagot a munkahelyünkre. Egy zárható üvegben akár több óráig friss és fogyasztható marad, így bármikor ihatunk pár korty barackot.

 

7ff9de6b-bea9-48a3-a5ea-5908d492e893.jpg

Hogyan készül?

 

Ezt valószínűleg nem kell nagyon részleteznem, akinek van otthon turmixgépe, az már valószínűleg készített smoothiet. Lényegében összeválogatsz párat a számodra kedves gyümölcsökből, sőt akár keverheted is a gyümölcs zöldség hozzávalókat, és felhúzod valamilyen itallal, gyümölcslé, tej, víz, yoghurt, bármi, ami kedvedre való. A legjobb benne, hogy akár előre is összeválogathatsz kis csomagokat akár fagyasztott akár friss gyümölcsökből (édes savanyú arányra vigyázva), így reggel csak kiveszed a hűtőből belezúdítod a turmixgépbe, felhúzod egy kis narancslével és kész is a reggeli, amit akár munkába menet is elfogyaszthatsz.

Mai smoothie:

-2 nektarin felvágva

-1 marék áfonya

-1 marék ribizli

- 1-1,5 dl szőlőlé  (annyi ami elfedi a gyümölcsöket, mivel ezek lédús gyümölcsök nem kell sok belőle)

- Herbaferm cseppek 10 csepp

e34a539a-0527-46fb-ab25-8186853a9c9c.jpg

Mi az a herbaferm?

 

Azt hiszem kezdem azzal, hogy én nagyon stressz érzékeny vagyok, minden nehézség, amivel szembe nézek az emésztésemen ütközik ki. Például, amikor eleinte vizsgaidőszakra készültem az egyetemen mindig több kilót fogytam a stressztől és ez persze csak akkor tudatosult bennem, amikor a fekete kis szoknyámat különböző trükkökkel próbáltuk anyával úgy rám illeszteni a vizsga napjára, hogy ne úgy nézzek ki, mint aki rossz méretet rendelt a netről ! Az emésztésem zavara pedig kiütközött a bőrömön is, így minden vizsgaidőszak után tartottam egy egészséges hízó és szépítő kúrát. 

Aztán jött a herbaferm, ami egy gyógynövény kivonat, amit természetes fermentációval készítenek, és segít helyre tenni a bélflórát, ami nem csak az emésztésünket, de az immunrendszerünket, bőrünket, és ezzel a teljesítményünket is jobbá teszi. Mivel nekem igen csak sokat segített, és azóta még a repülést is jobban bírja a gyomrom nagyon sok barátomnak meséltem róla, akiknek tudtam, hogy hasonló problémája van, akár valamilyen intolerancia miatt, akár fogyókúra mellé segítség lehet. Eddig csak fantasztikus és pozitív visszajelzést kaptam a tanácsom kapcsán, így gondoltam ideje veletek is megosztanom ezt a trükköt! Aki érzékeny gyomrú, vagy stresszes, vagy csak nem tud megálljt szabni az étvágyának stresszes időszakban, azoknak meleg szívvel ajánlom ezt a kis természeti csodát!

Több információért és inspirációért kattintsatok ide a herbafermről!

 

Timi