WILLGO.life- Let's move!

Hogyan tanulj meg úgy masszírozni, mint egy profi, 10 perc alatt?

Valentin napi ajándék

2018. február 13. - willgo.life

untitled_2_19_1.jpg

Ha nincsen egyedi ötleted valentin napra, vagy nem látod értelmét annak, hogy egy kártyán mondd el valakinek, hogy fontos neked és figyelsz rá, nézd meg a videót és tanuld meg a svéd masszázs alapjait. Ezzel biztosan nem lőssz mellé, és megleped a szerettedet.

 

 

Az egyik legnagyobb pozitívum abban, hogy gyógytornász vagyok a környezetem számára több mint valószínű, hogy a masszázs tudásom. Erre lehet többen felkacagnak otthon, hiszen masszírozni bárki tud, ez azonban egyáltalán nem igaz. Óriási különbség van egy amatőr nyomkodás, és egy profi fogásokból álló, szépen felépített masszázs között. Hiszen pont attól tudunk ellazulni egy profi kezei alatt, hogy a masszázsnak ritmusa és felépítése van. Engem például kimondottan frusztrál amikor valaki masszázs néven belemar a vállamba teljes erőből és azt várja, hogy ellazuljak tőle. Mivel a svédmasszázsnak vannak igen egyszerű fogásai is, ezért ma egy rövid videóban megmutatom, hogy épül fel a svádmasszázs, és mire érdemes figyelni közben. Természetesen nem lehet az összes fogást beletenni egy rövid videóba, így most csak egy kis ízeltítőt mutatok, amit könnyű megtanulni és utána sok- sok jópontot be lehet vele gyűjteni.

Amit a videóban megmutatok:

A svédmasszázsnak 5 alapfogása:

 

1. A simítás

A simítás a ráhangolódást és a vérkeringés serkentését segíti.

2. A dörzsölés

A dörzsölés a simításnál eggyel erőteljesebb fogás, ami már segít megdolgozni az izomcsomókat.

3. A gyúrás

A gyúrás az, amit szinte minden ember előszerettetel alkalmaz masszírozás néven, lényegében a szövetek mély kiemelése és átdolgozása.

4. A vibráció

A dörzsölés során felfedezett izomcsomók további lazítására alkalmas fogás. 

5. Az ütögetés

A masszázs levezetése képpen alkalmazott ütögetés vagy paskolás segít a tónus csökkentésében, és lezárja a masszázst.

 

Remélem tetszett a videó, mutassátok meg barátoknak, családtagoknak, minnél többen tudunk egy kicsit masszírozni, annál nagyobb az esély, hogy nekünk is jár majd egy:)

Köszönöm a közreműködést Dinnyés Líviának, a WILLGO keresztanyukájának.

untitled_1_14_1.jpg

Kovács Timea

@willgo.life

Videó:

Somay Márk

@marksomay