WILLGO.life- Let's move!

A comb hengerezése és annak mentális stádiumai

Foam Roller Alapok #2

2017. december 04. - willgo.life

untitled_1_2_3_1.jpg

Elérkeztünk az év végéhez, folyamatos rohanás, sorban állás, dugóban ücsörgés, karácsonyi turné az összes rokonhoz és még sorolhatnám. Persze ez minket, az ünnep szerelmeseit nem tántorít el semmitől, de azért a nap végére eljutunk arra a pontra, hogy csak szeretnénk egy kicsit leülni és kinyújtóztatni a lábunkat. Nekem van egy jobb ötletem. Roll it out! Azaz, buta fordításban, foam rollerezzük ki azt a fáradt lábat. A mai videóban a comb masszázshengerezését mutatom be.

 

Szóval hogyan is álljunk neki?

 

1. Vegyünk egy mély levegőt, szedjük elő a hengerünket és próbáljunk úgy tenni, mintha nem emlékeznénk a legutóbbi alkalomra, amikor előszedtük, és a szomszéd valószínűleg szívrohamot kapott a hangeffektusoktól, amivel kísértük a használatát.

it_hurts.gif

2. Helyezkedjünk el a hengeren és nagyon lassan kezdjünk el előre hátra gurulni a combunkon. Majd érezzük a megkönnyebbülést, hogy nem is olyan rossz ez.

not_that_bad.gif

3. Találjuk meg az első fájdalmas csomót és gondoljuk újra az életünket a fájdalom hatására.

mistake_2.gif

4. Ha végeztünk keljünk fel a foam rollerről és tudatosítsuk magunkban, milyen csodálatosan könnyű lett a lábunk, és milyen sokat tettünk az egészségünkért.

beyonce.gif

 

Viccet félretéve a foam roller segít lazítani a feszes izmokat, hiszen felszabadítja a letapadt izompólyákat, és igazi felüdülés egy hosszú nap után.

 

Mindenképpen ajánlom, hogy próbáld ki, ha

  • Sokat dolgozol egy helyben, akár állva, akár ülve, az izmaink ugyanis igen hamar görcsössé tudnak válni hosszas immobilizáció hatására.
  • Sportolás után, kimondottan az alsó végtag erősítése előtt és után is érdemes hengerelni. Azzal ha előtte is hengerelsz ugyanis növeled az edzésed hatékonyságát, hiszen segítesz az izmaidnak optimális feszülési hosszukba kerülni, úgy pedig nagyobb erőkifejtésre képesek. Mondhatnánk, hogy 10 ismétlés egyenlő 8 ismétléssel, ha hengerelsz előtte.
  • Ha sokat vagy talpon az átlaghoz képest. Ez szinte mindenkire jellemző decemberben.

 

Szóval, ki tud azonosulni a hengerelés mentális stádiumaival? :)

 

Kovács Tímea

@willgo.life

Videó: Somay Márk

@marksomay